به گزارش مشرق به نقل از خبرآنلاین، فیلم جدید رامین بحرانی فیلمساز ایرانی مقیم آمریکا یکی از 18 فیلمی است که در جشنواره ونیز 2012 برای دریافت جایزه شیر طلایی رقابت میکنند.
«به هر قیمت» در دو سطح قابل بررسی است: درامی درباره آینده یک خانواده کشاورز که داستان آن در مزارع شاداب ذرت در ایالت آیوا روی میدهد یا یک تفسیر فراگیر از فشارهای اقتصادی وارده بر کشاورزان.
قرائت دوم سئوالهای بسیار سخت را درباره این مسئله به همراه دارد که کشاورزان چگونه شیوه زندگی خود و از آن فراتر خانوادههای خود را حفظ میکنند.
دنیس کواید در «به هر قیمت» که روز جمعه در بخش مسابقه لیدو به نمایش درآمد، نقش هنری ویپل مردی متعلق به نسل چهارم خانوادهای کشاورز را بازی میکند که با وضعیت دشوار «کار خود را گسترش بده یا بمیر» روبروست. دین، پسر او با بازی زاک افرون آینده خود را نه پشت تراکتور بلکه پشت فرمان یک اتوموبیل مسابقه میبیند.
بحرانی در نشست مطبوعاتی «به هر قیمت» گفت: «واقعا میخواستم فیلمی بسازم که همه تماشاگران از دیدن آن لذت ببرند. شما با احساسات شخصیتها و داستان همراه میشوید و اگر این شخصیتها نمیخواهند درباره مسائل اقتصادی، اجتماعی، سیاسی یا غذا صحبت کنند، مجبور نیستند.»
زاک افرون در صحنهای از فیلم «به هر قیمت»
شخصیت دنیس کواید در فیلم هم به همسر خود خیانت میکند و هم با زد و بند با یک شرکت بذرهای اصلاحشده به مشتریان خیانت میکند. سئوالی که فیلم را پیش میبرد این است که آیا او به راه راست بازمیگردد یا به فریبکاری ادامه میدهد، اما آنچه در پایان ارائه میشود، خیلی تیرهتر است.
«به هر قیمت» پنجمین فیلم بلند سینمایی بحرانی است. او سال 1975 در کارولینای شمالی در خانوادهای ایرانی به دنیا آمد و دانشآموخته دانشگاه کلمبیا در نیویورک است. پدر و مادر بحرانی سال 1968 به آمریکا مهاجرت کردند.
پایاننامه دانشجویی بحرانی فیلمی به نام «بیگانگان» بود که سال 2000 در ایران ساخته شد. او سال 2005 با فیلم «گاریچی» به شهرت رسید. این فیلم اولین بار در جشنواره ونیز به نمایش درآمد و بعدها در جشنوارههای مختلف مانند لندن، تسالونیکی و ساندنس روی پرده رفت.
«اوراقچی» فیلم بعدی او سال 2007 برای اولین بار در دنیا در بخش دوهفته کارگردانان جشنواره کن نمایش داده شد و در جشنوارههای تورنتو، لندن، برلین، استانبول، سیدنی، کارلووی واری و ... نیز به نمایش درآمد.
«خداحافظ سولو» فیلم بعدی بحرانی هم سال 2008 اولین بار در جشنواره ونیز روی پرده رفت و بعد در جشنوارههای تورنتو، لندن، کارلووی واری و... نمایش داده شد.
روز جمعه همچنین فیلم «بهشت: ایمان» به کارگردانی اولریش سیدل فیلمساز اتریشی تولید مشترک اتریش، فرانسه و آلمان در بخش مسابقه بینالملل جشنواره ونیز به نمایش درآمد.
مایکل چیمینو فیلمساز آمریکایی در لیدو تقدیر شد
شصت و نهمین جشنواره فیلم ونیز 29 اوت (8 شهریور) با نمایش فیلم «بنیادگرای ناراضی» ساخته میرا نائیر فیلمساز هندی در بخش خارج از مسابقه آغاز شد و تا 8 سپتامبر (18 شهریور) ادامه دارد.
روز پنجشنبه فیلمهای «خیانت» به کارگردانی کیریل سربرنیکوف از روسیه و «سوپراستار» ساخته زاویه ژیانولی از فرانسه و بلژیک به عنوان اولین رقبای شیر طلای جشنواره ونیز 2012 نمایش داده شدند. «سوپراستار» با بازی کاد مراد داستان مردی معمولی است که شبانه خود را هدف جنون رسانهای مییابد.
روز پنجشنبه همچنین یک نسخه جدید از فیلم کلاسیک «دروازه بهشت» ساخته سال 1980 مایکل چیمینو فیلمساز آمریکایی در لیدو نمایش داده شد. کریس کریستوفرسن در «دروازه بهشت» که داستان آن در وایومینگ سالهای 1890 روی میدهد، نقش یک کلانتر را بازی میکند.
برگزارکنندگان جشنواره در عین حال با اعطاء جایزه پرسول از چیمینو تقدیر کردند. چیمینو 73 ساله که تبار ایتالیایی دارد برای فیلم «شکارچی گوزن» برنده جوایز اسکار بهترین فیلم و کارگردان شده است.
فیلم سینمایی «به هر قیمت» به کارگردانی رامین بحرانی در بخش مسابقه بینالملل شصت و نهمین دوره جشنواره فیلم ونیز به نمایش درآمد.